Para nikad više

Premije za poželjeti: Koliko je zaradio svaki igrač Dinama nakon pobjede nad Atalantom?

Edmir Škorić

Dinamo je na početku grupne faze Lige prvaka priredio iznenađenje i savladao Atalantu s visokih 4:0.

Inače, Dinamo je pobjedom zaradio 2,7 miliona eura, ali svoj dio kolača dobili su i igrači, koji su odradili vrhunski posao protiv Atalante.

Kako je nakon žrijeba dogovoreno, svakom igraču Dinama pobjeda u Ligi prvaka donosi dodatnih 5.000 eura premije, a svaki remi 3.000 eura.

Dinamo bi mogao jako puno zaraditi ove sezone u Ligi prvaka. Svaka pobjeda donosi Modrima 2,7 miliona eura, svaki remi 900.000 eura, a plasman u osminu finala 9,5 miliona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ukoliko prvak Hrvatske dogura do četvrtfinala, dobit će 10,5 miliona, a polufinale još 12 miliona eura.

Naravno, shodno zaradi Dinama, zarađivat će i igrači kroz razne premije. Već nakon utakmice s Atalantom svima je pripalo po 5.000 eura, a prethodno su nagrađeni i za dobre partije u kvalifikacijama za LP.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.