Ništa od povratka u Real Madrid

Mourinho se vraća i to na klupu velikana: "Već učim taj jezik, ko zna..."

E. Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho još uvijek je bez posla nakon što je prošle godine dobio otkaz u Manchester Unitedu.

Mourinho je bez posla na Old Traffordu ostao krajem decembra prošle godine i odlučio je napraviti pauzu. Portugalac je odbio nekoliko ponuda nakon toga i poručio je da čeka pravi izazov za nastavak trenerske karijere.

On trenutno radi kao stručni komentator engleskog Premiershipa, a nedavno je poručio da mu je to već dosadilo i da se nada da će se uskoro vratiti na trenersku klupu.

Prethodnih dana se uveliko špekuliše o tome da bi se Mourinho mogao vratiti u Real Madrid jer je Zinedine Zidane sve bliže otkazu. Ipak, Mourinho je jasno dao do znanja da se to neće desiti.

"Ne želim se vratiti u Real Madrid jer oni imaju trenera. Čast je raditi u klubu poput Reala, ali Zinedine Zidane nije bilo ko i on je zaista odličan trener", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je zaintrigirao javnost objavom da uči njemački jezik što su mnogi protumačili da bi uskoro Mourinha mogli vidjeti na klupi Bayerna.

"Vratit ću se kada bude pravo vrijeme. Sada se odmaram i zabavljam, ali već mi je postalo dosadno. Pričam pet svjetskih jezika i sada učim njemački. Ko zna, možda će mi trebati u budućnosti", dodao je Porutugalac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.