Sljedeća mlada zvijezda Reala? PSG-u koji je razbio Kraljeve je očitao lekciju...

Madriski velikan ga intenzivno prati

Sljedeća mlada zvijezda Reala? PSG-u koji je razbio Kraljeve je očitao lekciju...

Nova sezona nije najbolje počela za Real Madrid, bez obzira na potrošene milione i ljetošnji "remont" ekipe.


Kraljeve je posebno zabolio poraz od PSG-a, koji još neko vrijeme neće biti prežaljek na Bernabeu, ali bez obzira na sve probleme Realova "mašinarija" ne staje, a čelnici kluba već traže nova pojačanja za bolju i uspješniju budućnost.

Nekolicina mladih igrača blista na startu sezone u najjačim evropskim ligama, a Realu je za oko zapao Eduardo Camavinga - zadnji vezni kojem je tek 16 godina.

Zanimljivo, Camavinga je nedavno protiv istog PSG-a kojem Real nije mogao ništa odigrao sjajnu partiju, gospodario sredinom terena i asistirao za gol svog Rennesa. Na kraju je Rennes ovu utakmicu i dobio rezultatom 2:1.

Također, 16-godišnji Camavinga je u augustu proglašen igračem mjeseca u Ligu 1 od strane Unije francuskih profesionalnih fudbalera.

Camavinga je zapao za oko brojnim evropskim velikanima, ali Marca tvrdi da su ga Realovi čelnici i skauti već gledali na nekoliko utkamica i ne bi čudilo da Kraljevi ovog 16-godišnjaka koji već sada puca od samopuzdanja među seniorima jako brzo pokušaju dovesti u svoje radove.

Mladi veznjak je još prošle sezone upisao debi u Ligue 1, u decembru 2018. godine je potpisao prvi profesionalni ugovor i trebao bi biti nova velika zvijezda koju će iznjedriti francuski šampionat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne samo da se bori, oduzima lopte i zastrašuje svojom prisutnošću, već je u mogućnosti biti opasan na protivničkoj polovini", riječi su kojima je Marca opisala Rennesovog tinejdžera.

Inače, Camavinga je ove sezone počeo svih pet mečeva Rennesa u Ligue 1.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Glup bi bio kad bi otisao bilo gdje sada kad je dobio priliku da igra i da se razvija
0 2
zvjezdan10
šteta da propadne mali u realu , tako su i odegaarda umalo uništili dovedu ih pa ajde na pozajmicu u neke pri****oviće do 25e godine
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi