Derbi do derbija: Ovaj vikend uzmite daljinski i uživajte u fudbalu

Praznik za ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu

Derbi do derbija: Ovaj vikend uzmite daljinski i uživajte u fudbalu

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala ovog vikenda mogu uživati u nekoliko velikih derbija koji se igraju širom Evrope.

Fudbal nam iz dana u dan donosi spektakularne utakmice, a ništa manje ne treba očekivati ni ovog vikenda. Širom Evrope igra se nekoliko velikih derbija koje zaista ne smijete propustiti.

Subota navečer je obično rezervisana za izlaske, ali večeras se nećete pokajati ako ostanete kući. Naime, na programu je veliki milanski derbi jer se na San Siru sastaju Milan i Inter.

Okršaji gradskih rivala su uvijek zanimljivi i sigurno je da nas očekuje još jedna odlična utakmica. Meč između Milana i Intera igra se večeras od 20:45 sati.

Za razliku od subote u nedjelju će raspored biti dosta zgusnut, ali i mnogo uzbudljiviji. Sve počinje u 16:45 velikim derbijem u Holandiji gdje se sastaju PSV i Ajax.

No, već u 17:30 nam slijedi još jedan spektakl i okršaj između Chelseaja i Liverpoola. I u komšiluku se igra strašan derbi u Humskoj gdje će Partizan ugostiti ljutog rivala Crvenu zvezdu.

Također, na rasporedu sutra je i još jedan veliki gradski derbi između Panathinaikosa i Olympiakosa. U noćnom terminu sutra možete pratiti okršaje Sevilla - Real Madrid i Lyon PSG.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Derbiji za vikend:

Milan - Inter (subota 20:45)
PSV - Ajax (nedjelja 16:45)
Chelsea - Liverpool (nedjelja 17:30)
Partizan - Zvezda (nedjelja 18:00)
Panathinaikos - Olympiakos (nedjelja 19:30)
Sevilla - Real Madrid (nedjelja 21:00)
Lyon - PSG (nedjelja 21:00)

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda72
SVE TO VAM DŽABA .JA VEĆ KRENO NA TUŠANJ.
2 3
terenac123
A Simin Han - Sarajevo ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije