Joao Felix je bio samo jedan od igrača kojem je golman Celte na fantastičan način odbranio šut

Ruben Blanco je u ovom meču jednostavno zaključao svoj gol

Novi kiks Atletica, igrači Diega Simeonea će večeras sanjati golmana Celte

S. Pašalić, foto: EPA

Atletico Madrid je u 5. kolu La Lige na Wanda Metropolitanu ugostio Celtu i odigrao 0:0.

Ekipa Diega Simeonea je u ovu utakmicu ušla nakon što je u prošlom kolu upisala poraz na gostovanju kod Real Sociedada rezultatom 2:0, pa je pobjeda u meču protiv Celte bila imperativ.

Domaći su već u 3. minuti mogli povesti kada je Felipe dobro šutirao, ali je golman gostiju fantastičnom reakcijom spasio svoj gol.

Atletico je dominirao na terenu, a ubrzo su uslijedile nove dvije šanse. Prvo je Lodi u 29. minuti snažno šutirao, ali je golman Celte ponovo sjajno intervenisao, a samo minutu kasnije Joao Felix je također odlično pucao po golu gostiju, ali je golman Blanco i njegov šut zaustavio.

U nastavku je Atletico i dalje stvarao prilike, ali je golman gostiju u ovom meču bio prava noćna mora za igrače ovog tima. Na kraju je ostalo 0:0 pa je Atletico propustio priliku da zasjedne na vrhe La Lige i trenutno se nalazi na 2. mjestu, ali bi lako mogao pasti par mjesta niže nakon što ostali timovi odigraju svoje utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.