Hector Herrera u 90. minuti pogodio za remi na Wanda Metropolitanu

Liga prvaka, Grupa D

Hector Herrera u 90. minuti pogodio za remi na Wanda Metropolitanu

Večeras je na stadionu Wanda Metropolitano odigran meč 1. kola Grupe D u kojem su snage odmjerili Atletico Madrid i Juventus. Na kraju je ovaj duel završen rezultatom 2:2.

Nakon početnog ispitivanja snaga zaprijetio je Atletico. Mladi Joao Felix je pokušavao u 11. i 13. minuti, ali je oba puta Szczesny odbranio.

Potom je i Juventus krenuo sa napadima, ali previše uzbuđenja nije bilo većim dijelom prvog poluvremena. I jedni i drugi su prije svega igrali oprezno.

Međutim, tek što je počelo drugo poluvrijeme viđen je gol. Igrala se 48. minuta kada je Higuain dodao do Cuadrada, a Kolumbijac postigao lijep gol za 0:1.

Malo je Atleticu nedostajalo da izjednači preko Gimeneza u 60. minuti, ali je lopta otišla pored gola.

Sa druge strane, Juventus je u 65. stigao do drugog gola. Ovaj put je strijelac bio Blaise Matuidi nakon centaršuta Alexa Sandra.

Jorganždije konačno do gola stižu u 70. minuti. Gimenez je glavom prebacio loptu do Savića, a ovaj pogodio za 1:2.

Krenuo je nakon postignutog gola Atletico po izjednačenje. Napadali su domaći, ali nisu uspijevali doći do pogotka.

U 83. minuti Leonardo Bonucci igra rukom su svom kaznenom prostoru, fudbaleri domaćih protestuju, ali sudija Makkelie pokazuje da penala nema.

Nije se dalo Atleticu da dođe do gola sve do 90. minute kada je Herrera sjajno skočio nakon kornera i na svom debiju postigao gol za izjednačenje.

Do kraja utakmice je ostalo 2:2, ali svakako treba izdvojiti veliku šansu za Cristiana Ronalda u samom finišu utakmice. Ipak, lopte je otišla malo pored lijeve stative gola Atletica.

U drugom meču Grupe D, moskovski Lokomotiv je uspio na BayAreni slaviti pobjedu nad Bayer Leverkusenom rezultatom 1:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Poveo je Lokomotiv u 16. minuti preko sjajnog Krychowiaka, ali je u 25. Bayer stigao do poravnanja i to nakon što je Howedes u pokušaju da blokira udarac prevario golmana svoje ekipe.

Ipak, u 37. minuti Borinov koristi veliku grečku golmana domaćih i pogađa za 1:2. I u nastavku utakmice je bilo uzbuđenja, ali se rezultat više nije mijenjao, pa je Lokomotiv upisao veliku pobjedu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Sarri ****ina od stručnjaka,ove godine Juve ako bude mogo i skudeto uzeti neka budu sretni obzirom kakvog su idijota doveli !!!!!
2 0
Twista
Bolje zvezda prosla na Allianz Areni, nego Arsenal zadnja tei puta!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi