Menadžer Cityja

Ni nakon 8:0 Guaridola nije bio potpuno zadovoljan

Edmir Škorić

Manchester City je upisao drugu najveću pobjedu u historiji Premier lige, pošto je danas na Etihadu sa 8:0 savladao Watford.

City je za samo 18 minuta postigao pet golova, do kraja još tri i ostvario nevjerovatnu visoku pobjedu, kojom se primakao Liverpoolu na dva boda, ali tim Jurgena Kloppa ima i utakmicu manje.

"Imali smo ugodnu situaciju, velikih 5:0 na poluvremenu, ali ekipa me oduševila u drugom poluvremenu. Nisu posustajali, odrađivali su svoje obrambene zadaće bez obzira na rezultat", rekao je Guardiola pa dodao:

"Bilo smo agresivni i igrali visoki presing, zato smo zabili još golova i zaključili posao kako treba. Ponosan sam".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Komentarisao je i prvih 18 minuta i pet pogodaka, što je najbržih pet golova na jednoj utakmici Premier lige.

"Čudno je to, nije normalno kako smo igrali. Pet udaraca, pet golova. Ali u isto vrijeme smo im dali dvije šanse za pogodak, to moramo popraviti ubuduće, nije bilo dobro", zaključio je Guardiola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.