City slavio s 8:0, ali najveću pobjedu ostvario je gradski rival United 1995. godine

City slavio s 8:0, ali najveću pobjedu ostvario je gradski rival United 1995. godine

E. Škorić

Manchester City je danas razbio Watford s 8:0 i to je jedna od najvećih pobjeda u povijesti engleskog nogometa.

City je za samo 18 minuta zabio pet pogodaka Watfordu, na kraju slavio s 8:0 i primakao se vodećem Liverpoolu na dva boda.

No, već sada je jasno da je City, zajedno s Liverpoolom, jedan od dva kandidata za titulu i pitanje je može li iko da zaustavi mašinu Pepa Guardiole.

Cityju je danas nedostajao jedan pogodak da stigne rekord Manchester Uniteda, koji je 1995. godine s 9:0 pobijedio Ipswich.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Definitivno je City mogao da postigne i više od devet pogodaka, ali u više navrata je okvir gola spašavao danas potpuno razbijeni Watford.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Kako su krenuli mislio sam da će bit 15-0
5 0
soul_eclipse
Chelsea 8 : 0 poderao Aston Villu 2013 godine
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi