Varaždin je napravio senzaciju protiv Dinama

Niko nije očekivao poraz Modrih u današnjoj utakmici

Dinamo prije nekoliko dana razbio Atalantu, a danas je doživio ogroman šok

S. Pašalić

Nogometaši Dinama su u 9. kolu HNL-a doživjeli potpuno neočekivan poraz na gostovanju kod ekipe Varaždina rezultatom 1:0.

Zagrebčani su prije samo nekoliko dana na Maksimiru odigrali fantastičan meč Lige prvaka i savladali Atalantu sa visokih 4:0.

Ipak, danas je situacija bila potpuno drugačija. Trener Nenada Bjelica je izvršio čak devet izmjena u odnosu na meč protiv Atalante, a od prve minute su krenuli i bh. nogometaši Amer Gojak i Izet Hajrović.

Varaždin je nakon osam odigranih kola bio bez pobjede i sa samo četiri osvojena boda, ali je danas napravio veliku seznzaciju.

Dinamo je dominirao tokom cijelog meča, ali nije uspijevao postići gol. U tome su međutim uspjeli domaći koji su do vodstva stigli u 62. minuti kada je Jessie Guera Djou pogodio za 1:0.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nakon toga je tim Nenada Bjelice pokušavao stići do izjednačenja, a najbolja prilika je stigla u 84. minuti, ali je Gojak sa nekoliko metara prebacio gol pa je ostalo 1:0.

Dinamo je tako ostao na 16 osvojenih bodova, koliko ima i Hajduk na 1. mjestu, a Splićani sutra eventualnom pobjedom protiv Intera imaju priliku pobjeći Modrima na tri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.