Gasperini: Nakon Dinama sam morao biti i psiholog, imali su dvije brzine više od nas

U Bergamu se još oporavljaju od debakla

Gasperini: Nakon Dinama sam morao biti i psiholog, imali su dvije brzine više od nas

Čitav Bergamo je toliko iščekivao premijerni nastup Atalante u Ligi prvaka, on je konačno i došao, ali onda - debakl.

Zagrebački Dinamo je iznenadio Italijane i Atalanta je na Maksimiru razbijena sa 4:0.

U Bergamu se još nisu oporavili od bolnog poraza, a trener Gian Piero Gasperini pitanja o utakmici na Maksimiru nije mogao izbjeći ni tokom press konferencije upriličene provodm duela sa Fiorentinom.

"Bili smo prvi koji smo prepoznali da smo potučeni", izjavio je Gasperini, pa nastavio:

"Proteklih dana sam morao biti i trener i psiholog. Bio je to užasan debi, krivimo sebe na sve moguće načine, ali naša koncentracija se sada mora usmjeriti na sljedeću utakmicu. Kada dođe trenutak za to, ponovo ćemo se fokusirati na Ligu prvaka, ali u narednih sedam dana imamo tri utakmice u Seriji A".

"Dinamo nije imao jednu, već dvije brzine više - u poređenju sa nama. I mi smo stvorili neke opasne šanse, ali ih nismo iskoristili. Nije prvi put da smo izgubili, ali ovaj poraz je završio na naslovnicama...Ipak, nismo se kvalifikovali u Ligu prvaka da bismo napustili pristup koji nas je tu i doveo. Nećemo mijenjati naš stil igre, ovo nije bila stvar sistema", izjavio je Gasperini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Potom se trener Atalante osvrnuo na sutrašnji meč protiv Fiorentine.

"Dosta su promijenili ekipu, doveli su važne igrače, prije svega Riberyja... Djeluje mi da moramo pristupiti Fiorentini s oprezom i ne obraćati previše pažnje na njihove dosadašnje rezultate. To je kvalitetna ekipa", izjavio je Gasperini.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi