Poslije incidentnih situacija

FS FBiH nakon događaja u Gradačcu: "Zaštitit ćemo integritet takmičenja"

Admin Čaušević

FS FBiH se očitovao saopštenjem nakon nemilih događaja u susretu sedmog kola Prve lige FBiH između Zvijezde i Olimpika. 

Olimpik je u Gradačcu pobijedio s 0:2, a taj susret je zbog niza incidenata imao i svoje treće poluvrijeme.

Saopštenje FSFBiH koji je najavio poduzimanje određenih mjera i potpunu zaštitu integriteta takmičenja prenosimo u potpunosti.

"Utakmica 7. kola Prve lige NS FBiH: NK "Zvijezda" - FK "Olimpik" odigrana je 21.09.2019. godine u Gradačcu. Tokom i nakon utakmice došlo je do određenih incidentnih situacija koji su se ogledali u organizacijskim propustima od strane Kluba organizatora javnog skupa kada je službenim licima onemogućeno da odmah nakon završetka utakmice bezbjedno dođu do svlačionica i službenih prostorija.

Nogometni savez FBiH osigurao je da se utakmica NK "Zvijezda" - FK "Olimpik" prenosi u direktnom TV prenosu putem City TV kako bi cijela nogometna javnost mogla nepristrasno gledati navedenu utakmicu, u kojoj su se sastali sedmoplasirani i prvoplasirani timovi Prve lige NS FBiH.

Imajući u vidu da je navedena utakmica izazvala reakcije i interesovanje javnosti i medija, a u cilju dobijanja svih činjenica, NS FBiH je žurno poduzeo aktivnosti u smislu da je od svih službenih lica utakmice zatraženo dostavljanje dopunskih izvještaja. Isto je odmah zatraženo i od dva kluba te od Policijske uprave Gradačac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NS FBiH će istrajati na potpunom rasvjetljavanju incidenta i odmah nakon što budu prikupljeni svi neophodni izvještaji održat će se sjednice nadležnih komisija, prevashodno onih zaduženih za organizaciju i provođenje takmičenja: komisija za takmičenje, suđenje i Disciplinske komisije NS FBiH koje će izvršiti detaljnu analizu utakmice, suđenja i ostalog te donijeti pravilne odluke.

Konstatira se da je dosadašnjih šest kola Prve lige NS FBiH u sezoni 2019/2020 proteklo bez ijednog problema i primjedbi klubova, te će NS FBiH sa svim svojim organima i tijelima poduzeti sve mjere i radnje na potpunoj zaštiti integriteta takmičenja i sankcioniranju svih negativnosti", navodi se u saopštenju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.