FIFA The Best

Najbolji tim za prošlu sezonu je već poznat: Čak četvorica dolaze iz Reala

Edmir Škorić

FIFA danas u Milanu organizuje ceremoniju dodjela nagrada za najboljeg igrača, tim, kao i najljepši gol prošle sezone.

Španski novinar Josep Pedrerol, koji je inače blizak Real Madridu, tvrdi da će Real imati četiri igrača u timu godine, od kojih su trojica iz ranijeg sastava Kraljeva, a jedan je ovog ljeta stigao u Madrid.

Radi se o Seriju Ramosu, Marcelu, Luki Modriću i Edenu Hazardu. U najboljem timu nalaze se još Alisson, De Ligt, Van Dijk, De Jong, Ronaldo, Messi i Mbappe.

Gala večer počinje večeras u 20 sati, a pretpostavlja se da u timu godine nema nijednog igrača Manchester Cityja.

U užem izboru za najboljeg igrača nalaze se Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Virgil van Dijk.

Ronaldo je ovu nagradu osvajao 2016. i 2017. godine, a prošle je osvojio Luka Modrić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Glasanje o odlučivanju pobjednika odvijalo se od 31. jula do 19. augusta 2019. godine i podjednako se odmjeravalo između navijača, novinara, trenera reprezentacija i kapieana", objašnjeno je iz organizacionog odbora.

The Best je nagrada koju dobija najbolji igrač u jednoj sezoni, a iza koje stoji FIFA nakon što se razišla sa L'Equipeom, čija se Zlatna lopta i dalje smatra najrelevantnijom nagradom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.