Idealnih 11

SportSport.ba tim 10. kola Premijer lige BiH

Midhat Šljivak

Još jedno kolo Premijer lige BiH je iza nas.

U desetom kolu mogli smo da vidimo nekoliko zanimljivih rezultata, a SportSport.ba je izabrao idealni tim.

Ivan Brkić (Zrinjski) - Golman Zrinjskog Ivan Brkić nije imao previše posla u Tuzli protiv Slobode. Ipak, ono što je napravio bilo je dovoljno da sačuva mrežu, jer je skinuo penal Omaru Pršešu.

Branimir Cipetić (Široki Brijeg) - Iako se odbrana Širokog na otvaranju meča protiv Mladosti nije proslavila, desni bek tima sa Pecare je odigrao odličan meč i zaslužio je mjesto u idealnom timu 10. kola.

Yani Urdinov (Velež) - Lijevi bek Veleža Yani Urdinov ponovo je iskazao veliku borbenost na terenu. Makedonac je odradio veoma dobar posao u pobjedi svog tima nad Tuzla Cityjem i našao se u idealnom timu proteklog kola.

Enes Sipović (Željezničar) - Još jedno odlično izdanje imao je štoper Željezničara Enes Sipović. Igrači Zvijezda 09 apsolutno ništa nisu mogli napraviti u duelima sa njim, a dobru igru je ovaj fudbaler krunisao i pogotkom.

Renato Gojković (Zrinjski) - Zrinjski je protutnjao Tuzlom, a Renato Gojković je protiv svog nekadašnjeg tima bio zaista fenomenalan. Napadači Slobode ništa nisu napravili protiv njega, a Gojković je zabio i gol koji je slomio Tuzlake na otvaranju drugog poluvremena.

Ante Hrkać (Široki Brijeg) - Ante Hrkać je odigrao jako dobar meč u veznom redu Širokog protiv Mladosti. Upravo je on pogodio mrežu protivnika i vratio svoj tim u igru nakon 0:2, a na kraju je uz njegovo učešće tim sa Pecare slavio pobjedu od 3:2.

Ivan Čurjurić (Zrinjski) - Ivan Čurjurić je u dresu Zrinjskog odigrao još jedan odličan meč. Hrvatski fudbaler je očigledno u jako dobroj formi, a za fudbalere Slobode je bio nezaustavljiv. Postigao je i treći gol svog tima i to na majstorski način.

Semir Štilić (Željezničar) - Semir Štilić je pružio fenomenalnu partiju protiv Zvijezde 09. Iako tek pronalazi pravu formu, Štilić je jednostavno fudbalski mag i to je protiv ovog rivala i pokazao. Zabio je i gol, ali njegovo majstorstvo i lakoća u igri je ono što ga izdvaja.

Dejan Maksimović (Radnik) - Dejan Maksimović je bez ikakve dileme najbolji igrač Radnika iz Bijeljine ove sezone. Sjajni veznjak igra zaista odlično, a odličnu formu je pokazao i u duelu protiv Čelika protiv kojeg je postigao dva gola za pobjedu.

Brandao (Velež) - Brandao se nalazi u fantastičnoj formi. Brazilski napadač je sa dva gola srušio FK Tuzla City i drugo kolo uzastopno donosi pobjedu Rođenim.

Mersudin Ahmetović (Sarajevo) - Iskusni napadač tima sa Koševa Mersudin Ahmetović donio je protiv Borca Bordo timu pobjedu golom u samom finišu meča. S njim i bez njega igra aktuelnog šampiona nije ista.

Igrač kola: Brandao

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener kola: Feđa Dudić

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.