Meč u Gabeli se igra u nedjelju

Meč pod lupom Saveza: GOŠK bez prvog strijelca lige, Zvijezda bez četvorice

Samir Mlaćo

Jedan od derbija 8. kola Prve lige FBiH igra se u nedjelju u Gabeli. GOŠK na svom terenu dočekuje Zvijezdu iz Gradačca.

Gabeljani su se iz Bihaća vratili sa tri važna boda, dok je Zvijezde kući poražena od Olimpika sa 2:0.

Problem za GOŠK svakako će biti neigranje prvog strijelca lige Anesa Mašića koji je do sada postigao šest pogodaka.

Mašić je u Gabelu stigao na posudbu iz HŠK Zrinjski što se pokazalo kao pravi potez. Ipak, u Bihaću je dobio žuti karton i neće biti na raspolaganju treneru Gagri, što će svakako biti veliki problem za GOŠK.

U problemima je i Zvijezda s obzirom da pravo nastupa nemaju čak četvorica nogometaša. Armin Jazvin zbog crvenog kartona, a zbog tri žuta Eldin Fačić, Davor Arnautović i Husein Musić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nedjeljni meč u Gabeli sigurno će biti pod lupom organa NS FBiH, a pravdu će dijeliti sudije sa Premijer lige naše zemlje.

Glavni sudija je Danijel Bojo (Kiseljak), a njegovi pomoćnici Momaer Čaušević (Sarajevo) i Josip Čolić (Kupres). Četvrti sudija je Goran Paradžik (Ljubuški), dok je delegat Mensud Drljević (Goražde).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.