FS FBiH nakon događaja u Gradačcu: "Zaštitit ćemo integritet takmičenja"

Poslije incidentnih situacija

FS FBiH nakon događaja u Gradačcu: "Zaštitit ćemo integritet takmičenja"

A. Čaušević

FS FBiH se očitovao saopštenjem nakon nemilih događaja u susretu sedmog kola Prve lige FBiH između Zvijezde i Olimpika. 

Olimpik je u Gradačcu pobijedio s 0:2, a taj susret je zbog niza incidenata imao i svoje treće poluvrijeme.

Saopštenje FSFBiH koji je najavio poduzimanje određenih mjera i potpunu zaštitu integriteta takmičenja prenosimo u potpunosti.

"Utakmica 7. kola Prve lige NS FBiH: NK "Zvijezda" - FK "Olimpik" odigrana je 21.09.2019. godine u Gradačcu. Tokom i nakon utakmice došlo je do određenih incidentnih situacija koji su se ogledali u organizacijskim propustima od strane Kluba organizatora javnog skupa kada je službenim licima onemogućeno da odmah nakon završetka utakmice bezbjedno dođu do svlačionica i službenih prostorija.

Nogometni savez FBiH osigurao je da se utakmica NK "Zvijezda" - FK "Olimpik" prenosi u direktnom TV prenosu putem City TV kako bi cijela nogometna javnost mogla nepristrasno gledati navedenu utakmicu, u kojoj su se sastali sedmoplasirani i prvoplasirani timovi Prve lige NS FBiH.

Imajući u vidu da je navedena utakmica izazvala reakcije i interesovanje javnosti i medija, a u cilju dobijanja svih činjenica, NS FBiH je žurno poduzeo aktivnosti u smislu da je od svih službenih lica utakmice zatraženo dostavljanje dopunskih izvještaja. Isto je odmah zatraženo i od dva kluba te od Policijske uprave Gradačac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NS FBiH će istrajati na potpunom rasvjetljavanju incidenta i odmah nakon što budu prikupljeni svi neophodni izvještaji održat će se sjednice nadležnih komisija, prevashodno onih zaduženih za organizaciju i provođenje takmičenja: komisija za takmičenje, suđenje i Disciplinske komisije NS FBiH koje će izvršiti detaljnu analizu utakmice, suđenja i ostalog te donijeti pravilne odluke.

Konstatira se da je dosadašnjih šest kola Prve lige NS FBiH u sezoni 2019/2020 proteklo bez ijednog problema i primjedbi klubova, te će NS FBiH sa svim svojim organima i tijelima poduzeti sve mjere i radnje na potpunoj zaštiti integriteta takmičenja i sankcioniranju svih negativnosti", navodi se u saopštenju.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nuksi
Ispitat će te nemile događaje, ali nećete ispitati sudije i kazniti iste jer u uživo prenosu su svi vidjeli lakrdiju od sudija
4 1
Dobojlija
A zasto ne ispitate potkupljivanje sudija od strane olimpika ,tj. zasto ne zastitite ostale klubove od sudija koje sude u korist olimpika
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi