Coutinho je danas bio jedan od najboljih igrača Bayerna

Bavarci su trenutno vodeći tim lige

Bayern teže od očekivanog do pobjede protiv Paderborna, Schalke šokirao RB Leipzig

S. Pašalić, foto: EPA

Bayern je u 6. kolu Bundeslige stigao na gostovanje kod Paderborna i slavio rezultatom 3:2.

Bavarci su od početka krenuli po pobjedu, a već u 7. minuti su mogli stići do vodstva, ali je Lewandowski propustio stopostotnu priliku.

Ipak, u 15. minuti Bayern stiže do 1:0 kada je nakon sjajne asistencije Coutinha, Serge Gnabry postigao gol. Gosti su nakon toga dominirali, ali do poluvremena se rezultat nije mijenjao.

Ekipi Nike Kovača je trebalo deset minuta u nastavku da povede sa 2:0, a ovaj put je Gnabry asistirao za Coutinha koji je postigao gol.

Paderborn je u 68. minuti uspio smanjiti na 2:1 kada je Proger postigao gol, ali je Lewandowski jedanaest minuta kasnije povisio na 3:1.

U 84. minuti Paderborn je ponovo uspio smanjiti, ovaj put na 3:2, a fenomenalan gol je postigao Jamilu Collins. Na kraju se ispostavilo da je to bio i konačan rezultat iako je Bayern imao još nekoliko prilika da poveća svoje vodstvo.

Schalke je napravio veliko iznenađenje i upisao sigurnu pobjedu u gostima kod RB Leipziga rezultatom 3:1.

Sane, Harit iz penala i Matondo su bili strijelci protiv do ovog kola vodećeg tima lige, a Forsberg je pogodio za domaće.

Bayer Leverkusen je također u gostima bio bolji od Augsburga sa 3:0 autogolom Niederlechnera i golovima Vollanda i Havertza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bilo je ovo kolo gostiju pa su tako pobjede upisali i Borussia Monchengladbach protiv Hoffenheima rezultatom 3:0 i Wolfsburg protiv Mainza rezultatom 1:0.

Golove za Borussiju su postigli Plea, Thuram i Neuhaus, a strijelac jedinog gola za Wolfsburg je bio Tisserland. Ermin Bičakčić je ostao na klupi Hoffenheima i nije ulazio u igru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.