Hrvatski mediji otkrili

Gojak je napravio nešto što Bjelica ne oprašta

Admin Čaušević

Amer Gojak je svojim golom odveo Dinamo u Ligu prvaka, međutim u posljednja dva meča Nenad Bjelica mu nije pružio priliku.

Modri su pred gostovanje Manchester Cityju pobijedili Lokomotivu s 0:4, a nakon utakmice Bjelica je kazao da ne zna hoće li voditi Gojaka, ali i Izeta Hajrovića u Englesku.

Sportske novosti pišu da je Gojak ispao iz kombinacija jer je u Varaždinu navodno u pitanje doveo autoritet Bjelice što ovaj odlični trener ne oprašta.

"Gojak, navodno, nije radio ono što je od njega tražio trener Bjelica u Varaždinu, na kraju je i promašio zicer za izjednačenje, što je, valjda, Dinamov trener protumačio kao posljedicu takvog ponašanja i pristupa. I Gojak je, unatoč svim zaslugama, pao u drugi plan. Ili, u ovom trenutku, u treći", piše zagrebački list:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Bjelica neizmjerno vjeruje svojim igračima, oprašta im i slabiju formu i poneki poraz i promašaj; ali kad iznevjere njegovo povjerenje ili dovedu u pitanje njegov autoritet, onda nema razgovora. Gojak je u Varaždinu napravio upravo to, stoga je propustio Karlovac i Kranjčevićevu", navodi se u članku o Gojaku.

Hrvatske kolege su navele kako Gojak i Hajrović trenutno nisu definitivno otpisani, već samo uče lekciju kao primjer drugim igračima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.