Bez bh. reprezentativaca: Dinamo utrpao sedam komada
Domaća ekipa izdržala je samo osam minuta, a tada je prvi gol postigao Kadzior. Samo tri minute kasnije Oršić je povisio na 2:0.

Izborili prolaz u osminu finala Kupa

Bez bh. reprezentativaca: Dinamo utrpao sedam komada

Esmer Oštraković

Nogometaši Dinama su se bez ikakvih problema plasirali u osminu finala Hrvatskog kupa.

Oni su ostvarili ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Karlovca, a rezultat je na kraju utakmice glasio 7:0 u korist Dinama.

Domaća ekipa izdržala je samo osam minuta, a tada je prvi gol postigao Kadzior. Samo tri minute kasnije Oršić je povisio na 2:0.

Na treći gol čekalo se do 42. minute, kada je mrežu domaćij zatresao Petković sa bijele tačke, a samo dvije minute kasnije Šitum je pogodio za 4:0.

U drugom poluvremenu viđena su još tri gola. Prvo je Kadzior u 55. minuti postigao svoj drugi gol, za vodstvo od 5:0.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nakon toga je u 82. minuti Atiemwen pogodio za 6:0, a konačan rezultat psotavio je Gavranović sa bijele tačke u 91. minuti.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine, Amer Gojak i Izet Hajrović nisu nastupili na ovoj utakmici.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi