Bjelica: Vidjet ćemo idu li Gojak i Hajrović u Manchester
Foto: EPA

Danas nisu bili u sastavu

Bjelica: Vidjet ćemo idu li Gojak i Hajrović u Manchester

Dinamo je na otvaranju 10. kola HNL-a deklasirao Lokomotivu u Kranjčevićevoj.

Nedavni poraz od Varaždina nije ostavio traga na izabranike Nenada Bjelice, koji su sjajnom igrom na kraju u potpunosti nadigrali Lokomotivu i slavili s uvjerljivih 4:0.

Bio je to trijumf koji je 'Modrima' donio dodatno samopouzdanje pred nadolazeći meč s Manchester Cityjem, a na kraju utakmice hrvatske novinare interesovalo je zbog čega u sastavu nisu bili Amer Gojak i Izet Hajrović. Mnogi su izostavljanje protumačili kao kaznu.

"Gojak i Hajrović? Vidjet ćemo hoće li ići u Manchester, vidjet ćemo trebaju li nam oni ili ne. Meni uvijek igraju oni najspremniji, oni koji su i fizički i psihički u najboljem stanju za tu utakmicu. Tako će biti i dalje", bio je komentar Bjelice.

Utakmicom je, s druge strane, bio iznimno zadovoljan.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Mislim da smo odigrali vrlo ozbiljan meč, od prve minute smo kontrolirali, nismo Lokomotivi dali da se razmaše. Oni su inače na svom terenu jako efikasni i dobro igraju, ali bez obzira na to bili smo uvjerljivi. Mogla je biti i veća pobjeda, ali sve u svemu, zadovoljan sam."

Nakon ove utakmice Dinamo je na vrhu tabele s 19 osvojenih bodova, koliko ima i Hajduk, dok je Lokomotiva na četvrtom mjestu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
A da ih City resetuje večeras? Ko visioko leti nisko pada.
5 2
Rus
I jest bezveze liga. Cesto pogledam utakmicu Al rijetko do kraja jer su vecinom dosadne. Kao nekad ranije premier liga.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi