Doček od strane navijača Atletica

Courtoisa dočekali mrtvi miševi

Edmir Škorić

Navijači Atletico Madrida priredili su svom bivšem golmanu Thibautu Courtoisu neprijateljski prijem prije nego što je odigran madridski derbi u Wanda Metropolitano.

Atletico i Real sinoć su u dosadnoj utakmici odigrali 0:0, a povratak Courtoisa u "onaj" dio Madrida bio je prilika za one najzagriženije navijače Atletica da pokažu šta misle o njegovom prelasku u redove ljutog rivala.

Ploča igrača ispred stadiona Atletico Madrid prekrivena je mrtvim miševima, javila je španska radio stanica Cadena SER. Čak je i plaketa u čast Antoina Griezmanna, koji se ovog ljeta preselio u Barcelonu, uništena.

Courtois je igrao 154 utakmice za Atletico Madrid između 2011. i 2014., a njegova ploča bila je prekriven miševima još prije madridskog derbija 9. februara, kada je Real Madrid pobijedio s 3:1.

Belgijanac je tada rekao: "Još uvijek imam puno poštovanje prema Atleticu i navijačima kluba, tri godine se ne mogu poništit. Ovdje sam proveo nekoliko divnih godina i to neću zaboraviti. Nisam ni znao da se to dogodilo, bio sam usredotočen na utakmicu", rekao je Courtois.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.