Courtois u najlošijem nizu karijere

Na čak 11 mečeva zaredom primio gol

Courtois u najlošijem nizu karijere

Belgijski golman Thibaut Courtois ne pruža ni blizu onakve partije kakve su se od njega očekivale otkad je prešao u Real Madrid. 

Ovaj 27-godišnji čuvar mreže je član Reala od ljeta 2018. godine, a u klub je stigao sa epitetom najboljeg golmana Mundijala u Rusiji.

Iako se u Realu izborio za mjesto prvog golmana, posbno nakon što je Keylor Navas napustio tim, Courtois nije oduševio.

On nikada u karijeri nije imao duži niz utakmica bez clean sheeta. U čak 11 uzastopnih utakmica u La Ligi primio je gol što mu se nikada u karijeri nije desilo. Za to vrijeme ukupno je 16 puta vadio loptu iz mreže računajući i ona dva puta protiv Villarreala prošle nedjelje.

Navijači svakako nisu zadovoljni ovim podacima, a ako uz to dodamo da ni opšti dojam nije posebno dobar, onda je jasno da će se Belgijanac brzo morati probuditi iz sna jer se u Realu greške ne praštaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, on je s Madriđanima potpisao ugovor na šest godina, ali ukoliko ovako nastavi teško da će ga odraditi do kraja.

Prije Reala bio je član Chelseaja, Atletico Madrida i Genka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi