Portugalac priznao

Mourinho: Inter je moj dom, ali teško da ću se vratiti u Italiju

Endin Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho i dalje je bez posla nakon što je krajem prošle godine dobio otkaz u Manchester Unitedu.

Mourinho je prošle sezone imao seriju loših rezultata u Unitedu, a čelnici kluba su potom odlučili da mu se zahvale na saradnji. Portugalac je bez posla nešto manje od godinu dana i priznao je da se želi što prije vratiti na kormilo nekog kluba.

Portugalac je uzeo odmor od trenerskog posla i radi kao stručni komentator na engleskim televizijama, ali je priznao da mu trenerski posao itekako nedostaje i da se želi što prije vratiti na scenu.

On se povezivao s povratkom u Italiju prethodnih mjeseci, ali je poručio da će se to desiti jako teško.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Inter je moj dom i nekako sam sa svima postao dobar prijatelj. Mi smo kao jedna velika porodica i uživao sam u Interu. Već sam bez posla osam mjeseci, ali ne mislim da ću se vraćati u Italiju jer jednostavno ne vidim tamo svoju budućnost", rekao je Mourinho.

Mourinho još uvijek čeka pravu ponudu i priznao je da se nada da će to biti od strane nekog od evropskih velikana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.