Inter i sa igračem manje stigao do pobjede protiv Sampdorije i zadržao prvo mjesto
Alexis je nepromišljenim potezom mogao koštati svoj tim pobjede

Nerazzurri su i dalje stopostotni

Inter i sa igračem manje stigao do pobjede protiv Sampdorije i zadržao prvo mjesto

S. Pašalić, foto: EPA

Inter je u 6. kolu italijanske Serije A stigao na gostovanje kod Sampdorije i ostvario pobjedu rezultatom 3:1.

Ekipa Antonija Contea je od prve minute krenula po novu pobjedu, a u 20. minuti je stigla i do vodstva kada je Stefano Sensi sa velike udaljenosti šutirao, lopta je zakačila nekog od igrača Sampdorije i na kraju završila u mreži za 1:0.

Samo četiri minute kasnije gosti su vodili sa 2:0 kada je Sensi asistirao, a Alexis Sanchez je postigao gol.

Inter je do kraja poluvremena stvorio još nekoliko sjajnih šansi, a postigao je i jedan gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Početkom nastavka, u 47. minute Lautaro Martinez je imao sjajnu priliku da povisi na 3:0, ali je golman Sampdorije odbranio njegov šut.

Na loptu je nakon toga natrčao Sanchez koji je pokušao iscenirati faul, ali je zbog simuliranja dobio drugi žuti karton i morao je napustiti igru.

Sampdorija je u 55. minuti kaznila Inter kada je Jankto pogodio za 2:1, ali samo šest minuta kasnije Gagliardini je postigao gol za 3:1 i vratio Interu dva gola prednosti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja je Inter uspio da spriječi sve napade domaćih i zadrži svoje vodstvo te tako stigne i do šeste pobjede u ovoj sezoni.

Inter je tako i dalje vodeći tim lige sa 18 bodova, a Juventus ga prati sa 16.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi