EPA

Manchester City nadigrao Dinamo

Guardiola: Dinamovi igrači nisu htjeli igrati

Manchester City upisao je pobjedu i u drugom kolu grupne faze Lige prvaka.

Nakon uvjerljive pobjede nad Šahtarom, Guardiolin tim sinoć je na Etihadu pobijedio i Dinamo koji je pružao otpor skoro sat vremena. Onda ih je u slomio sjajni Sterling, a potom i Foden u nadoknadi, te tako postavio, ispostavit će se, konačnih 2:0.

Zbog nove pobjede Pep Guiardiola bio je, naravno, zadovoljan, ali igrom zagrebačke momčadi baš i ne.

"Jako dobro su se branili jedan na jedan, bili su jako agresivni. Deset igrača im stane u kazneni prostor i ne žele igrati", rekao je Pep o igri Dinama, pa potom dodao:

"Dinamo je svoje šanse vrebao iz prekida, ali mi smo bili strpljivi. Na kraju smo imali dovoljno šansi kroz posjed lopte i na koncu zabili golove."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Foden je u potpunosti opravdao Guardiolino povjerenje.

"Vrhunski je odigrao večeras, učinio je velik korak naprijed. Ma, on ima nevjerovatnu završnicu, sretan sam zbog njega i sigurno da zaslužuje više minuta. Vjerujem da će nam i u budućnosti biti od velike pomoći", podvukao je trener Manchester Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.