Pristojno izdanje Dinama na Etihadu, PSG slavio u Istanbulu

Liga prvaka

Pristojno izdanje Dinama na Etihadu, PSG slavio u Istanbulu

E. Škorić

U utorak navečer igrači su mečevi drugog kola Lige prvaka.

Manchester City je bio ogromni favorit na Etihadu protiv Dinama, no prvak Hrvatske nije doživio debakl, pa je primio "samo" dva gola.

Domaći nogometaši su od početka napadali, imali apsolutnu kontrolu nad utakmicom, redali šanse, a tek u 66. minuti je Raheem Sterling na ubačaj Mahreza postigao pogodak za pobjedu prvaka Engleske.  Istu je ovjerio Foden na asistenciju Sterlinga u 95. minuti.

Moglo je biti i uvjerljivije, no na Etihadu su svakako zadovoljni jer imaju šest bodova nakon dva kola, a u Dinamu mogu da budu ponosni na sebe jer poslije dva kola imaju tri boda i uz to su časno poraženi u gostima kod jedne od najefikasniji ekipa na svijetu.

Nešto ranije u ovoj grupi je Šahtar kao gost u Milanu savladao Atalantu s 2:1, golom u 95. minuti, pa Ukrajinci imaju tri boda, koliko i Dinamo, dok je Atalanta bez bodova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSG je u Istanbulu slavio novu pobjedu. Parižani su golom Maura Icardija iz 52. minute savladali Galatasaray s 1:0.

U ovoj grupi ranije je Real Madrid odigrao 2:2 s Club Bruggeom. PSG je lider sa šest bodova, Brugge ima dva, Galata i Real po jedan bod. U narednom kolu Real igra protiv Galate, a PSG sa belgijskom ekipom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Kako udje Gojak sve podje naopako. Dilaver je čudo od igrača i treba ga u reprezentaciju pod hitno. Olmo me razocaro nemože se sastat s loptom a ne da nešto odigra. DILAVER najbolji
4 5
kaskada24
City se i više nego namučio. Dinamo može biti i prvi na kraju!
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti