Gnabry: Sjeverni London je crven!

Igrač Bayerna je nekada nastupao za Arsenal

Gnabry se oglasio na društvenim mrežama i stavio dodatnu sol na ranu navijačima Tottenhama

S. Pašalić

Serge Gnabry je sinoć imao noć za pamćenje u visokoj pobjedi Bayerna protiv Tottenhama rezultatom 7:2.

Igrač bavarskog kluba je postigao čak četiri gola u drugom poluvremenu i tako ponio epitet prvog imena ove utakmice.

Gnabry je u Bayern stigao 2017. godine iz Werdera za 8 miliona eura, ali je odmah poslan na posudbu u Hoffeinheim.

Prošle sezone je ipak igrao za Bavarce i u 42 utakmice je postigao 13 golova i upisao 9 asistencija, a od početka ove je upisao 8 nastupa te postigao 5 golova (od kojih su četiri Spursima) i dodao je 3 asistencije.

Iako je kao dječak započeo svoju karijeru u njemačkim klubovima, gdje je igrao za mlade timove, Gnabry je 2013. godine kao 18-godišnjak prešao u Arsenal.

Ipak, tu je upisao samo 18 nastupa za prvi tim, a nakon toga je bio i na posudbi u West Bromwich Albionsima.

Nakon toga se njegova epizoda u Engleskoj završila 2016. godine kada je prodan Werderu, a godinu dana kasnije stigao je u Bayern.

Gnabry nije previše nastupao za Arsenal, ali je vrijeme koje je proveo u Londonu bilo dovoljno da zavoli Topnike, a u sve je naravno bio uključen i rivalitet prema drugim klubovima iz Londona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jedan od njih je naravno i Tottenhama, a nakon sinoćnje visoke pobjede Bayerna, Gnabry se oglasio uz poruku "Sjeverni London je crven" i tako aludirao na rivalitet između dva londonska kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.