Rođeni gosti Tuzla Cityju u Kupu

Velež na Tušnju bez Dudića i Kodre

A. Čaušević

Jedan od zanimljivijih mečeva osmine finala Kupa, barem u najavi, je okršaj između Tuzla Cityja i Veleža. 

Interesantno niti jedan od dva tima u današnjem susretu neće voditi prvi treneri. Elvir Baljić je tek preuzeo tuzlanski ekipu, dok se Feđa Dudić još uvijek nije zdravstveno oporavio.

Dudić je prošle sedmice zbog trovanja salmonelom završio u bolnici, a nakon nekoliko dana liječenja danas je otpušten na kućno liječenje.

U međuvremenu zdravstvene probleme je zadobio Dudićev pomoćnik Mustafa Kodro koji je zadržan na pretragama i on bi iz bolnice trebao izaći sutra.

To znači da će u današnjem duelu protiv Tuzla Cityja ekipu voditi Avdo Kalajdžić, dok je za ovaj susret stručnom štabu priključen i Igor Remetić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Na drugoj strani Tuzla City će sa klupe predvoditi Samir Adanalić.

Meč počinje u 15:30, a sudit će ga Ermin Sivac iz Zenice. U ovoj fazi takmičenja igrat će se samo jedan susret, a u slučaju remija poslije 90 minuta odmah će se izvoditi penali.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.