Trener Manchester Cityja nakon sinoćnje utakmice

Guardiola: Foden zaslužuje da igra, nisam bio fer prema njemu

Dinamo je sinoć odlično branio protiv moćnog Manchester Cityja, ipak Građani su u posljednjih pola sata uspjeli slomiti otpor ekipe iz Zagreba.

City je slavio (2:0) zahvaljujući golovima igrača koji su ušli sa klupe, Raheema Sterlinga i mladog Phila Fodena, i tako došao do druge pobjede ovosezonskom izdanju Lige prvaka.

Nakon utakmice se trener Manchester Cityja Pep Guardiola dodatakao i mladog, 19-godišnjeg, Phila Fodena, za čiji su se fudbalski razvoj već počeli brinuti na Otoku s obzirom da i ne dobija značajnu minutažu od Španca.

"On zaslužuje da igra. Želim mu dati što veću minutažu. Svaki put kada ne igra, ja nisam fer prema njemu - žao mi je zbog toga", izjavio je Guardiola, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ali tu su De Bruyne, Gundogan, David i Bernardo Silva. Tako je kako je, mora biti strpljiv... Ipak, ne znam koliko je igrača odigralo toliko minuta kada su bili u njegovim godinama. Biće sjajan u budućnosti".

Inače, sinoćnji nastup je bio tek četvrti za Fodena ove sezone u dresu Građana. Upisao je tako po jedan nastup u Ligi prvaka, Premier ligi, Community Shieldu i Liga kupu...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.