Bernardo Silva rizikuje drakonsku kaznu

Pokrenuta istraga

Bernardo Silva rizikuje drakonsku kaznu

A. Čaušević

FA je pokrenuo istragu protiv Bernanda Silve i fudbaler Manchester Cityja rizikuje drakonsku kaznu. 

Sjajni Portugalac je optužan za rasističko ponašanje nakon što je saigrača Benjamina Mendyja uporedio sa Conguitosom, likom sa poznatih španskih čokoladica.

FA takav potez smatra veoma neprimjerenim i uvredljivim zbog čega bi Silva neko vrijeme mogao završiti na hlađenju.

U slučaju da se dokaže diskriminacija na društvenim mrežama disciplinci FA smatraju da ofanzivac Građana treba dobiti kaznu od čak šest utakmica.

Silva ima rok do 9. oktobra da objasni svoj potez, a već je uputio pismo u kojem se kaje za svoj potez i smatra da je sve bilo nenamjerno.

Prije nekoliko u Silvinu odbranu stao je Pep Guardiola koji je kazao kako su on i Mendy poput braće te da bi bila greška kazniti reprezentativca Portugala.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ljiljan
smijesno, da se neko npr nasali na racun nekog irca da je bijel ko sir ne bi nista bilo kao sto ni je bi trebalo bit, isto kao sto postoje prijateljske sale na racun visine debljine itd
4 2
MaDaj
Mnogo stvari u ovoj prici je smijesno... Kao prvo sala koju ja napravio na racun medija je smijesna... Kao drugo Mendijev komentar na salu je smijesan.. I kao trece smjesno je do bola to so covijek na kog se sala odnosi nije uvrijedjen, nego je uvrijedjen neko ko nema absolutno nikakve povezanosti ni sa jednim od ova dva fudbalera ... Stvarno ovaj svijet ide K***u iz dana u dan.. pazi molim te neko se nasao uvijedjen na racun Mendija ... Dok covijek na kog se odnosila sala NIJE se nasao uvrijedjen... gdje je tu *ebena logika ???
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi