EPA

Francuz dolazi na Emirates?

Prava kupovina? Arsenal izdvojio 60 miliona za mladog stopera

Teme:

Čelnici Arsenala odlučni su u namjerama da dodatno osnaže svoje redove.

Četvrto mjesto u Premier ligi nakon sedam odigranih kola sasvim je zadovoljavajuće, no rezultati bi mogli biti i bolji da je odbrana u određenim situacijama funkcionisala bolje.

Činjenica da je Arsenal dosad primio 11 golova upalila je alarm upravi kluba da potraži pojačanja u odbrani, a posljednje informacije koje dolaze iz njemačkih medija, govore kako se u notesu trenera Unaija Emeryja nalazi ime Dayota Upamecana.

U pitanju je mladi reprezentativac Francuske koji nosi dres bundesligaša Leipziga, a partije koje je pružao za ovaj klub nisu promakle Arsenalu čiji čelnici namjeravaju intenzivirati pregovore kako ga doveli na Emirates.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za vrlo talentovanog stopera Topnici su, kako navodi list Bild, spremni izdvojiti 60 miliona eura.

Fudbalsku karijeru Upamecano je inače započeo u Francuskoj u redovima Valenciennesa, odakle je otišao u RB Salzburg, a potom 'bratski klub' Leipzig.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.