EPA

Argentinac ga je oduševio

Capello ispričao kako je umalo doveo Messija

Proslavljeni italijanski trener Fabio Capello otkrio je kako je za vrijeme ere u Juventusu želio da dovede Lionela Messija.

Tokom svoje trenerske karijere Capello je imao priliku da sarađuje s mnoštvo vrhunskih fudbalera, a malo je nedostajalo da lista bude duža i za ime Lionela Messija kojeg je prvi put gledao kada je imao 16 godina.

Na utakmici koju su Juventus i Barcelona odigrali na turniru 'Gamper Trophy' Messi je oduševio svojim umijećem Capella, u toj mjeri da je ovaj poželio odmah da ga dovede u Torino.

"Vidjelo se već tada da će biti veliki igrač. Prišao sam Rijkaardu i rekao: 'Slušaj, možeš li mi na godinu dana posuditi Messija?'", ispričao je Capello i dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nadao sam se da bi mogao dobiti Messija jer u tom periodu je Barcelona imala problem s trojicom igrača koja nisu bila iz Evropske unije... Ipak, rekao mi je Rijkaard da će oni sve uraditi da riješe taj problem kada je Messi u pitanju. Tako je na kraju i bilo."

Capello je, podsjećanja radi, trenirao Juventus u razdoblju od 2004. do 2006. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.