Lionel Messi objasnio zašto je Barcelona lošija nego inače
(Foto: EPA)

Za sve je kriva predsezona

Lionel Messi objasnio zašto je Barcelona lošija nego inače

Midhat Šljivak

Najbolji fudbaler svijeta Lionel Messi na početku nove sezone ima dosta problema sa povredama.

Ipak, sinoć se protiv Intera pojavio na terenu i odigrao je veoma dobru utakmicu u pobjedi svog tima.

Nakon susreta Messi je govorio nešto lošijoj igri svog tima ove sezone i objasnio je razloge zašto je Barca često neprepoznatljiva na terenu.

"Kada previše putujete ne trenirate dobro. U predsezoni smo previše putovali. Išli smo u Japan, pa se vratili u Španiju, a zatim ponovo otišli u SAD. Međutim, polako se adaptiramo i ovo nije nikakva kritika za klub, znam da je stvarnost i da tako rade velike ekipe", istakao je Messi.

Barca je sada u finoj seriji pobjeda koju žele nastaviti i tokom vikenda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pobijedili smo dvije bitne utakmice. Na dobrom smo putu, ali smo imali teške trenutke. Ušli smo sporo u sezonu nakon teške predsezone. Ovo nisu izgovori već stvarnost", dodao je Messi.

Barca narednu utakmicu Lige prvaka igra protiv Slavije iz Praga.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi