Debitovao u dresu Širokog Brijega

Mašić nakon pobjede protiv Sarajeva: "Presretan sam"

Endin Čaušević, foto: S. Bošković

Fudbaleri Širokog Brijega plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercergovine. 

Široki je sinoć na Pecari u osmini finala nakon preokreta uspio savladati Sarajevo sa 3:2. Meč je obilježilo nekoliko incidenata, a utakmica je bila i prekinuta kada su domaći navijači pogodili u glavu Anela Hebibovića tvrdim predmetom.

No, na kraju je Široki Brijeg upisao pobjedu i izborio plasman u četvrtfinale. Debi u dresu ovog kluba upisao je i Ilija Mašić koji je ušao u igru s klupe za rezervne igrače.

Nakon utakmice Mašić je poručio da je presretan zbog pobjede i plasmana dalje, te da je meč završen bolje nego što su očekivali.

"Presretan sam zbog pobjede i prolaska dalje. U zadnjih 10 dana ostvarili smo tri impresivne pobjede. Međutim, ova protiv FK Sarajevo imala je dodatnu težinu jer je kup utakmica, a protivnik odličan. Ipak, iskoristili smo prednost domaćeg terena i zasluženo prošli dalje. Iskreno, nisam zamišljao službeni debi u ovako odličnoj utakmici, na kraju je ispalo bolje od očekivanog. Moram priznati kako sam u prvih desetak minuta hvatao ritam utakmice budući da sam ušao bez zagrijavanja. No, u drugom sam poluvremenu uz pomoć suigrača uhvatio pravi ritam, upisao i asistenciju Dominiku Kovačiću za izjednačujući pogodak. Želim se zahvaliti stručnom stožeru i svim suigračima na podršci. Nadam se kako ćemo nastaviti odličan niz i već u subotu protiv Čelika upisati nove bodove", rekao je Mašić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.