Zamijenjen protiv Club Bruggea

Courtois se nije pojavio na treningu Reala

Admin Čaušević

Thibaut Courtois je zamijenjen u poluvremenu susreta 2. kola Lige prvaka između Real Madrida i Club Bruggea (2:2). 

Iako se u prvi mah činilo da je Zinedine Zidane belgijskog golmana zamijenio jer je nezadovoljan njegovim izdanjem razlog je bio zdravstvene priloge.

Courtois se požalio na bolove u stomaku, na poluvremenu je povratio u svlačionici, te francuski stručnjak nije imao izbora nego da ga izvede.

Da je situacija ozbiljna potvrđuju i današnja dešavanja jer se Courtois uopšte nije pojavio na treningu što znači da će pauzirati neko vrijeme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Courtois neće braniti u susretu protiv Granade, a njegov naredni nastup na stadionu Santiago Bernabeu bi trebao biti tek 30. oktobra protiv Leganesa.

Ovo znači da Belgijanac vjerovatno neće biti u konkurenciji protiv Mallorce i Barcelone u prvenstvu te Galatasaraya u Ligi prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.