Evropa liga, 2. kolo

Ludogorets pokorio Budimpeštu, Vukovi osvojili Istanbul

Admin Čaušević

Širom Starog kontinenta večeras su igrani mečevi 2. kola Evropa lige. 

Jedan od derbija večera igrao su u grupi K, Besiktas je u Istanbulu bio domaćin Wolverhamptonu. Meč je završen rezultatom 0:1. Domaći su imali nešto više od igre, ali su Vukovi u samom finišu postigli pobjedonosni gol, u trećoj minuti sudijske nadoknade zabio je Boly.

U drugom susretu ove grupe Braga na domaćem terenu nije uspjela pobijediti Slovan iz Bratislave. Bilo je 2:2.

Viana je portugalski tim doveo u vodstvo u 31. minuti, a u četvrtoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela Sporat je izjednačio. Domaći su u 63. minuti ponovo poveli, a konačan rezultat je postavljen u 87. minuti kada je Viana ovaj put zatresao vlastitu mrežu.

Sada Braga i Slovan imaju po četiri boda, Vukovi su nakon "osvajanja" Istanbula na tri, dok je Bešiktaš bez bodova.

Naubjedljiviji trijumf na mečevim u terminu od 18:55 ostvario je Ludogorets u grupi H Prvak Bugarse je u Budimpešti pobijedio Ferencvaros s 0:3.

Gosti su poveli već u 1. minuti kada je prekrasan gol iz slobodnjaka sa oko 30 metara postigao Lukoki. Strijelac druga dva pogotka bio je Forster u 40. i 64. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Drugi susret ove grupe igrao se u Moskvi gdje je Espanyol s 0:2 pobijedio CSKA. Gol odluke u 64. minuti zabio je Wu Lei. Konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi postavio je Campuzano.

Nakon dva odigrana kola u ovoj grupi Ludogorets ima šest bodova, Espanyol četiri, Ferencvaros jedan, dok je CSKA bez bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.