Vlasnici engleskog kluba preko noći ostali bez ogromne količine novca

Fosun grupacija u velikom gubitku

Vlasnici engleskog kluba preko noći ostali bez ogromne količine novca

M. Šljivak

Proteklih godina svjedoci smo velikih ulaganja u engleskom fudbalu.

Bogati vlasnici nisu štedili novac za svoje klubove, a među velikim potrošačima u posljednje vrijeme bila je i ekipa Wolverhamptona.

Međutim, potrošnja Wolvesa bi se mogla značajno smanjiti nakon što je njihov većinski vlasnik, kineska grupacija Fosun doživjela poprilične gubitke.

Oni bi mogli ostati bez više od milijarde funti zbog bankrota kompanije Thomas Cook, jer Fosun drži 18 posto dionica, pa su gubici zaista ogromni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, Fosun grupacija uvjerava sve kako se ovi gubici neće odraziti na poslovanje kluba koji u posljednje tri godine bilježi odlične rezultate.

Ipak, spremni su da prodaju 20 posto dionica kluba čija je vrijednost 350 miliona funti, pa mnogi smatraju da će Wolvesi ostati jako brzo bez poprilične svote novca za transfere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi