"Takve informacije su apsolutno lažne"

Real Madrid demantovao izvještaje o Courtoisovoj dijagnozi

Thibaut Courtois je daleko od otpimalne forme, a na poluvremenu duela Lige prvaka između Real Madrida i Club Bruggea ga je trener Zinedine Zidane zamijenio.

Prvo se špekulisalo da je Francuz to učinio zbog dva primljena gola u prvom poluvremenu, da bi se nešto kasnije pojavile informacije da se golman Reala žalio na bolove u stomaku.

Danas su se, međutim, u španskim medijima pojavile informacije da su Courtoisovi problemi psihološke prirode, te da je ustanovljeno da on pati od anksioznosti i napada panike - zbog čega je navodno u posljednje vrijeme i naglo izgubio na tjelesnoj težini.

Sada, međutim, stiže demant ovakvih navoda iz Reala.

Kraljevski klub je izdao zvanično saopštenje u kojem stoji sjedeće:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ni u jednom trenutku našem igraču nisu dijagnosticirani simptomi anksioznosti i ta inforacija je apsolutno lažna... Kod Thibauta Courtoisa su dijagnosticirani gastroenteritis i dehidracija, uz disbalans elektrolita zbog čega nije mogao završiti utakmicu sa Club Bruggeom."

Inače, Courtois nije trenirao od pomenute utakmice odigrane u utorak, pa ne bi čudilo da propusti i duel LaLige protiv Granade.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.