EPA

Menadžer Arsenala

Emery: Gdje je Özil? Igra onaj koji zasluži

Menadžer Arsenala Unai Emery u posljednje vrijeme gotovo nikako ne računa na usluge Mesuta Özila.

Iako se radi o jednom od najplaćenijih fudbalera na Emiratesu, Emery na posljednje dvije utakmice protiv Aston Ville i Manchester Uniteda u kadar nije uvrstio Özila, a razlog nije povreda.

Novinare u Engleskoj zanimalo je zašto je Özil otpisan, a Emery je potom objasnio da će utakmice igrati samo oni fudbaleri koji to i zasluže.

"Prije svakog susreta razmišljam kojim igračima da pružim šansu za igru. Özil nije igrao jer ne zaslužuje igrati. Tačnije, drugi igrači u ovom momentu zaslužuju igrati više od njega. Vidjet ćemo hoće li on biti u sastavu u nedjelju", rekao je Emery za BT Sport.

Emeryjev Arsenal se inače trenutno nalazi na četvrtom mjestu Premier lige, a priliku da poboljša bodovni saldo imat će u nedjelju kada na Emirates dolazi Bournemouth.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.