Rezervisti Arsenala se lako obračunali sa Standardom

Cimirot odigrao cijeli meč, Kolašinac ostao na klupi

Rezervisti Arsenala se lako obračunali sa Standardom

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala večeras su pred svojim navijačima lagano savladali Standard Liege sa 4:0 u drugom kolu grupne faze Evropske lige.

Arsenal je ovaj meč počeo u rezervnom sastavu, a Unai Emery je odlučio da odmori većinu prvotimaca. Rezervisti Arsenala su maksimalno iskoristili priliku i pokazali Emeryju da na njih može ozbiljnije računati.

Topnici su poveli već u 13. minuti kada je 18-godišnji Martinelli sjajno glavom pogodio za 1:0. Samo tri minute kasnije isti igrač je bio u centru pažnje kada je odlično matirao gostujućeg golmana za 2:0.

Arsenal je do trećeg gola stigao već u 22. minuti, a ovaj put u listru strijelaca upisao se Willock. Posao u ovom meču londonski klub je završio u 57. minuti, a konačnih 4:0 postavio je Ceballos prvim golom u dresu Arsenala.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac pobjedu Arsenala odgledao je s klupe za rezervne igrače, dok je s druge strane Gojko Cimirot na terenu proveo svih 90 minuta.

U istoj grupi igrali su još Victoria Guimaraes i Frankfurt, a njemački klub slavio je s minimalnih 1:0. Jedini gol na meču postigao je N'Dicka u 36. minuti utakmice.

Arsenal je prvi u ovoj grupi sa šest bodova, dok Standard i Frankfurt imaju po tri. Victoria je posljednja bez bodova.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Veoma zanimljivo bilo je i u grupi C gdje su sjajan meč odigrali Trabzonsport i Basel. Basel je poveo sa 1:0 golom Widmera, ali su domaći preokrenuli na 2:1 golovima Parmaka i Sose. Ipak, bod Baselu donio je Okafor.

U istoj grupi Getafe je kao gost pobijedio Krasnodar sa 2:1. Dva gola za goste postigao je Angel, dok je jedini pogodak za ruski tim dao Ari. Getafe je prvi sa šest bodova, dok Basel ima četiri. Trabzonspor ima jedan, a Krasnodar je još uvijek bez bodova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

harehare
Sellam i tebi,izvini za prethodni komentar da mi popusis
0 0
harehare
Gazidjulistane ne komentarises za ove mlade topnike nista?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi