Na Grbavici je bilo neriješeno (0:0), ali Banjoj Luci se još uvijek čeka na prvi remi

Derbi starih rivala

Ko bi rekao? Na duelima Borca i Željezničara je viđeno dosta toga, ali ne i jedan konačan ishod

Admin Čaušević

Nakon nešto kraće od dvije godine Željezničar će gostovati Borcu, ovaj put u sklopu 12. kola Premijer lige. 

U novijoj historiji rivalstva ova dva kluba u Banjoj Luci je viđeno dosta toga osim jednog.

Ova dva kluba su među najvećim u BiH i njihovi mečevi plijene posebnu pažnju, posebice je to slučaj kada se igraju susreti na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Početkom ovog desetljeća ova dva kluba su vodila glavnu riječ u bh. fudbalu, ponekad je to prelazilo i granice fudbalskog i sportskog pošto su neki susreti znali biti prekinuti.

Utakmice su uvijek bile napete i neizvjesne, često i izjednačene zbog čega jedan podatak zaista zvuči nestvarno.

Naime, otakako se igra zajednička Premijer liga BiH niti jedan ligaški duel Borca i Željezničara igran u gradu na Vrbasu nije završen remijem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U ukupno 13 ligaških duela igranih u Banjoj Luci banjalučki tim ima devet pobjeda, dok su sarajevski Plavi ostvarili četiri trijumfa uključujući i posljednji susret ova dva tima igran u Banjoj Luci kada je bilo 0:1.

Inače, prvi remi u Premijer lige između Borca i Željezničara viđen je u prvom kolu ove sezone. Duel na Grbavici je završen bez golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.