Osim: Nadam se da se Vranješ malo ispucao u zadnjim utakmicama

Trener Željezničara pred gostovanje u Banjaluci

Osim: Nadam se da se Vranješ malo ispucao u zadnjim utakmicama

12. kolo Premijer lige BiH donosi i derbi starih znanaca na Gradskom stadionu u Banjaluci. Naime, Borac će ugostiti Željezničar.

Tim povodom je danas organizovana press konferencija FK Željezničar na kojoj su se okupljenim novinarima obratili trener Amar Osim i prvotimac Siniša Stevanović.

"Igrati u Banjaluci ili na nekom drugom stadionu nije isto. Pogotovo nama nije isto, jer se radi o klubovima koji su se, ne tako davno, borili za trofeje. U zadnje vrijeme se zbog različitih razloga ni mi ni oni nismo posebno borili za trofeje, ali rivalstvo je ostalo. Te utakmice su uvijek specifične, tako da otići u Banjaluku i reći 'mi ćemo pobijediti' - to od mene nećete čuti", izjavio je Osim, pa nastavio:

"Mi ćemo se truditi da igrao što bolje i da budemo na svom nivou, to je najvažnije. Ali da ćemo pobijediti, to nemam običaj reći ni kada igramo protiv slabijih ekipa, a ne kada igrao protiv Borca".

"Tabela je jasna, imamo više bodova i vjerovatno smo ih zaslužili. To govori da smo u boljoj formi igrali prethodnih 11 kola, ali Borac - Željo su velike utakmice. Neću to porediti sa derbijem - ustvari, poredit ću to sa derbijem Željo - Sarajevo gdje forma i položaj na tabeli ne moraju ništa značiti. Ako uzmete statistiku s tih utakmica vidjet ćete da smo mi pobjeđivali kada nismo bili tako dobri, a da smo gubili kada smo bili najbolji. I mi i oni... Tamo se specijalan naboj stvori kada mi igramo sa njima, što je dobro, što znači da je i njima stalo da nas pobijede. Taj kontekst i naboj znaju napraviti situaciju u kojoj forma, položaj na tabeli i kvalitet ne moraju ništa značiti. Tako da nije isto igrati sa Borcem ili nekom drugom ekipom koja je na istoj poziciji na tabeli, ima isto bodova, iste rezultate...", izjavio je Osim.

Željezničar i Borac su u Kupu postigli po šest golova, očekujete li i u nedjelju puno golova?

"Bilo bi lijepo zbog publike... Takve stvari koriste i ligi i našem fudbalu. Može utakmica biti dobra i ako je 0:0, ali 2:2, 3:3, 3:2 ljepše zvuči za nekoga. Ako treba biti puno golova, neka bude. Biće dobro za bh. fudbal, a ova dva kluba su perijanice bh. fudbala".

Da li će Željo igrati otovreno?

"Mi igramo uvijek otvoreno, i u odbrani i u napadu", našalio se Osim, pa nastavio: "Bilo bi ljepše kada bismo bili malo zatvoreniji u odbrani, ali nešto se dešava na našim utakmicama - nije to loše. Za sada se nismo loše izvlačili iz takvih situacija".

Borac ima nekoliko kvalitetnih igrača, posebno se ove sezone ističe Stojan Vranješ.

"Vranješ je sjajan, to znamo. Igrao je kod nas igrao je i prije nas, imao je veliku karijeru i još uvijek je dovoljno jak igrač da može u ovoj ligi neke stvari sam riješiti. Svaka ekipa koja ima igrače kao što je Vranješ je opasna ekipa, jer ih je teško iskontrolisati, 'izmajmunisati'. Možete ih odlično čuvati, ali oni opet mogu napraviti nešto... Dok god igramo protiv takvih protivnika moramo biti oprezni. Nažalost, on nije jedini dobar igrač kojeg imaju, imaju ih oni još. Nešto slično kao Tuzla City... S tim što je Vranješ baš u velikoj formi, nadam se da se malo ispucao u zadnjim utakmicama", istakao je Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Izbjegao bih neke standardne fudbalske fraze. Složio bih se sa šefom da ne možemo reći da ćemo nekog pobijediti, da idemo u Banjaluku i da ćemo pobijediti. Ali mogu reći da idemo na tri boda", dodao je Siniša Stevanović.

Inače, utakmica u Banjaluci se igra u nedjelju od 17:30 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Ko je u prednosti teško je reći. Utakmica može otići i na jednu i na drugu stranu. Uglavnom po tradiciji, rezultatima, publici, naboju, jedna od najvećih u domaćem prvenstvu. Odmah iza utakmica Želje-Sarajevo, i Sarajevo-Borac.
4 2
sloboda72
****t će te Bjelica Amare.100%
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi