Bivši golman Juventusa tvrdi

"Slavićemo s 2:1, golove će dati Pjanić i Ronaldo, a Bosanac je najvažniji igrač u timu"

Edmir Škorić

Bivši golman Juventusa Stefano Tacconi večeras će gledati italijanski derbi između aktuelnog prvaka i Intera.

Tacconi vjeruje da će Juve pobijediti 2:1 na Giuseppe Meazzi protiv Intera, koji je do sada sakupio sve pobjede u Seriji A i pod vodstvom Antonija Contea pruža sjajne partije.

Bivši golman napustio je nogometni svijet i postao glavni kuhar, ali nije odustao od svog Juventusa, koji ga uvijek prati kroz oči navijača.

"Pobijedit ćemo Inter 2:1. Oni će povesti, a mi ćemo na kraju slaviti golovima Pjanića i Ronalda. Bosanac je najvažniji igrač u naešm sastavu", rekao je Tacconi za Calciomercato.com.

Hoće li večerašnji derbi biti presudan za prvenstvo?

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da je još rano, ali ovosezonski početak sa Sarrijem podsjeća me na Allegrijeve posljednje mjesece. Puno povreda i spora igra. Prihvaćam to kao dobar znak, jer ako započnemo tako sporo, znači da ćemo u posljednjem dijelu sezone biti brži i bolji. Mislim da je Sarri odradio drugačiju pripremu od Allegrija, a imao je cilj ostati u vrhunskoj formi oko aprila-maja. Njegov Napoli pred kraj sezone uvijek je bio svjež".

Inter i Juve sastaju se od 20:45 sati. Milanski klub ima 18 bodova, dok Juventus ima 16 bodova nakon šest kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.