"Vrijednost ove utakmice je blizu nule, Inter je u jednom segmentu trenutno najbolji tim Serije A"
Sarri smatra da utakmica protiv Intera nije toliko bitna, jer ima još jako puno utakmica do kraja prvenstva

Maurizio Sarri govorio uoči derbija protiv Intera

"Vrijednost ove utakmice je blizu nule, Inter je u jednom segmentu trenutno najbolji tim Serije A"

S. Pašalić

Inter u nedjelju na svom stadionu dočekuje Juventus u velikom derbiju 7. kola Serije A.

Oba tima su bez poraza nakon šest odigranih kola, ali su Nerazzurri na 1. mjestu sa osvojenih maksimalnih 18 bodova, dok ih tim iz Torina slijedi sa 16 s obzirom da ima i jedan remi.

Trener Juventusa, Maurizio Sarri je govorio na press konfereniciji uoči ovog meča te je pohvalio Inter, ali i trenera Antonija Contea.

"Igramo protiv jakog protivnika, u dobroj su formi, što se pokazalo i njihovim izvrsnim učinkom protiv Barcelone. Ne možete reći da je jedan ili drugi tim favorit u ovakvoj utakmici, pogotovo jer je meč Inter-Juventus jedno od onih divnih iskustava u kojem svi žele biti dio toga. Pratit će ga u cijelom svijetu, tako da mogu vidjeti samo pozitivne rezultate."

"To je snažna ekipa, čvrsta i kada imaju kontrolu nad utakmicom su opasni, kada nemaju posjed lopte dobri u kontri i dobro se brane. Vidio sam snažnu igru Intera ove sezone."

"Conte je jedan od najboljih trenera na svijetu i dokazao se kroz sve. Ako želite da sutra vidite Contea protiv Sarrija, a ne Inter protiv Juventusa, onda ne razumijem vaš pristup."

"Rekao bih da je važnost ove utakmice u utrci za titulu blizu nule. Prerano je, a razlika je mala i očekuje nas još 31 kolo"

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Statistika pokazuje da Inter trenutno ima najjaču odbranu u Seriji A, kako zbog kvalitete pojedinaca, tako i zbog toga što je cijela ekipa solidna i naporno radi na odbrani kao tim. Oni su čvrst protivnik".

"Vidjet ćemo koji je od naših napadača u najboljoj formi i kako najbolje napasti Inter, ali sigurno neće biti lako.", rekao je Sarri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi