Perišić bi mogao puno više vremena provoditi na klupi

Situacija za Hrvata u bavarskom klubu se promijenila

Gazzetta: Perišić pati zbog Gnabryja, seli se na klupu

S. Pašalić

Ivan Perišić je ovog ljeta iz Intera stigao u Bayern na posudbu, uz opciju otkupa na kraju sezone.

Hrvat je stigao u bavarski klub iako mnogi navijači nisu bili pretjerano zadovoljni sa ovim potezom, a Perišić je od početka ove sezone nastupio u šest utakmica i postigao je dva gola.

Perišić je u dosta utakmica krenuo od prve minute i bio je igrač kojeg je trener Niko Kovač u svojoj formaciji 4-2-3-1 koristio na lijevoj strani, ali sada bi se situacija za hrvatskog veznjaka mogla promijeniti.

Naime, italijanska Gazzetta piše da Perišić pati zbog Gnabryja koji je 'eksplodirao' u meču protiv Tottenhama kada je postigao čak četiri gola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Perišić je na posljednjoj utakmici protiv Hoffenheima ostao na klupi, dok je Gnabry počeo na njegovom mjestu i odigrao svih 90 minuta, a Hrvat je ušao u igru umjesto Tolissoa u 60. minuti s obzirom da je Bayern u tom trenutku gubio sa 1:0.

Tako se čini da će se Perišić u narednom periodu ipak morati naviknuti na klupu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.