Nastavlja se 'rat' Bayerna i Francuske: Rummenigge bijesan na Deschampsa

Pozvali povrijeđenog Hernandeza

Nastavlja se 'rat' Bayerna i Francuske: Rummenigge bijesan na Deschampsa

E. Škorić

Didier Deschamps, selektor Francuske, uputio je poziv i povrijeđenom Lucasu Hernandezu.

Jedan od čelnika Bayerna Karl-Heinz Rummenigge govorio je protiv svjetskih prvaka Francuske nakon što su pozvali povrijeđenog defanzivca Lucasa Hernandeza za kvalifikacijske mečeve protiv Islanda i Turske.

Rummenigge je prošle sedmice rekao francuskom nogometnom savezu da Hernandez nije dostupan zbog povrede koljena, ali Francuzi su zatražili od defanzivca da se prijavi za liječnički pregled.

"Želim istaknuti da Lucas Hernandez nije igrao za nas u Ligi prvaka protiv Tottenhama niti u Bundesligi protiv Hoffenheima", rekao je Rumminegge u priopćenju za javnost.

Deschamps je pak rekao da bi Hernandez i "na jednoj nozi došao da igra za Francusku".

"Takav odgovor Deschampsa nas je zapanio", tvrdi Rummenigge.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Francuzi igraju u petak 11. oktobra protiv Islanda u Rejkjaviku, a u ponedjeljak, tri dana kasnije, na Stade de Franceu dočekuju Tursku. Francuska i Turska imaju po 15 bodova iz šest utakmica, dok Island ima tri boda manje na trećem mjestu.

Pored Lucasa Hernandeza, Deschamps u odbrani ima Dignea, Kimpembea, Lengleta, Varanea, Zoumu...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi