Simons je potpisao ugovor sa PSG-om na tri godine

Sretan je zbog svog poteza

Najveći talent La Masije koji je pobjegao u PSG: Svakom je san da zaigra sa Messijem, ali...

S. Pašalić

Barcelona je ovog ljeta doživjela veliki udarac.

Naime, najveći talent popularne akademije La Masije, Xavi Simons napustio je Katalonce i potpisao ugovor sa PSG-om do 2022. godine.

Ovaj 16-godišnjak je bio i strijelac za mladi tim PSG-a u utakmici Lige prvaka protiv Real Madrida, a sada je u jednom intervjuu rekao kao je sretan što je napustio Barcelonu i prešao u PSG čak iako to znači da neće ispuniti svoj san i zaigrati sa Lionelom Messijem.

"Ako ste mladi, stvarno uživate. Barcelona je jako velika, ali to ne shvatate kad ste tako mladi", rekao je Simons.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Uvijek moraš biti sam svoj i ponašati se normalno. Mislim da sam to učinio. Vrlo sam smiren momak, ali to se mijenja kada sam na terenu. Tada postajem igrač s puno karaktera."

"Messi je, naravno, najbolji igrač na svijetu. Svi sanjaju o igranju s njim, ali ponekad moraš odabrati drugi način. Odlučio sam započeti novu avanturu i mislim da je to dobro za moj razvoj.", dodao je mladi igrač.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.