Messi poslao SMS poruku Guardioli samo nekoliko minuta nakon što je Ibrahimović potpisao za Barcu

Šveđanin odigrao samo jednu sezonu na Camp Nou

Messi poslao SMS poruku Guardioli samo nekoliko minuta nakon što je Ibrahimović potpisao za Barcu

E. Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović na ljeto 2009. godine stigao je iz Intera u Barcelonu kao veliko pojačanje jer je tada bio jedan od najboljih napadača u Evropi.

Ibrahimović je u Interu pružao odlične partije, a onda je 2009. godine odlučio da prihvati ponudu Barcelone i prizna da je uvijek želio igrati u ovom klubu. Šveđanin je odlično počeo i u prvom dijelu sezone bio je u sjajnoj formi, ali se sve preko noći promijenilo.

Odjednom Pep Guardiola odlučio je da Ibrahimovića preseli na klupu, a mjesto u napadu umjesto njega dobio je Bojan Krkić što tada nikome nije imalo smisla. Odmah se vidjelo da nešto nije u redu na relaciji Guardiole i Ibrahimovića, a ni sam Zlatan nije znao u čemu je problem.

Nakon odlaska iz Barcelone u Milan Ibra je poručio da mu Guardiola nikada nije rekao zbog čega više nije igrao, te da on jednostavno ne može sjediti na klupi dok igraju neki drugi koji su ispod njegovog nivoa.

Tada se dosta špekulisalo da je i Lionel Messi kriv što je Ibra ispao iz prvog tima. Španski mediji objavili su nedavno da je Messi znao da će Ibrahimović biti velika opasnost i prije nego što je došao u Barcelonu.

Messi je te sezone donio tripletu Barceloni, a onda je na ljeto stigao Ibra, dok je Eto'o otišao u Inter. Navodno, Messi je odmah poslao poruku Guardioli kada je čuo da je Zlatan potpisao za Barcelonu i pitao ga je da li je njegovo mjesto sada ugroženo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pep je pokušao napraviti mjesta za obojicu, ali očito da to nije bilo moguće. Odjednom je Messi počeo igrati u vrhu napada, a Krkić na krilu što nije bilo nikako logično. Već tada je bilo jasno da Ibrahimović nema šta tražiti u Barceloni i to je sigurno bila ogromna greška Pepa Guardiole.

Dovoljno je reći da je Ibra postigao 21 gol u dresu Barcelona na 45 nastupa, a većinu drugog dijela sezone odgledao je s klupe.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager95
Prepala se pizda čifutska
7 6
Shik
Slao na pogresan broj poruku i zavrsila kod Zlatana...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi