"Nisam bio čiste glave jer nisam u Barcu došao da šetam po plažama, ali sada sam ponovo tu"

Rakitić se vratio u reprezentaciju

"Nisam bio čiste glave jer nisam u Barcu došao da šetam po plažama, ali sada sam ponovo tu"

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske okupila se u Splitu gdje će nakon skoro pet godina ponovo zaigrati na Poljudu i to protiv selekcije Mađarske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na prethodna dva okupljanja viceprvaka svijeta nije se pojavljivao Ivan Rakitić, a mnogi su vjerovali da će se veznjak Barcelone oprostiti od reprezentacije Hrvatske. No, Rakitić se ovaj put odazvao Zlatku Daliću, te je jučer stigao u Split.

Jedan od najbolji igrača ove selekcije pojavio se danas na press konferenciji objasnio je zbog čega ga nije bilo u posljednje vrijeme u dresu reprezentacije.

"Uvijek je posebno doći u Hrvatsku i u Split. Ovdje imam mnogo prijatelja i dago mi je što sam tu. Za mene nikada nije bilo dileme oko reprezentacije i ona mi je uvijek na prvom mjestu. Nisam bio čist u glavi i nisam to bi ja. Bilo je korektno i pošteno prema saigračima da ne dolazim. Oni su mi velika podrška i hvala im na tome. Situacija u klubu me uzdrmala, ali to je sada iza mene", rekao je Rakitić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Rakitić je ljetos bio na izlaznim vratima Barcelone, ali je ipak ostao na Camp Nou. Međutim, Ernesto Valverde ga skoro ne koristi na utakmicama i Rakitić je priznao da ni sam ne zna razlog toga.

"Volio bi i ja znati razlog moje situacije u Barceloni. U fudbalu se dešavaju stvari koje nekada ne razumijemo, ali ih moramo poštovati. Neugodno je i teško jer sam navikao igrati, a sada se to malo promijenilo. Nisam došao u Barcelonu da šetam uz plažu i ne želim takav život. Želm da igram i to je to. Razgovarao sam s ljudima u klubu i ostao sam iako je bilo drugih opcija. Navijači su me odlično dočekali sada protiv Seville i to nije slučajno. Ako se ništa ne promijeni onda ćemo ponovo sjesti i razgovarati", dodao je veznjak Hrvatske.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi