Svake godine je sve lošije i lošije

Podatak o broju postignutih golova pokazuje koliko Unitedu nedostaje Ferguson

Navijači Manchester Uniteda proteklih godina spadaju u grupu navijača velikih evropskih klubova koji su nezadovoljni igrama svog kluba, a čini se da ih je početak ove sezone samo još više bacio u očaj.

Vrlo čudna transfer politika trenera Ole Gunnar Solskjaera u prethodnom prelaznom roku nije dala nikakve rezultate, tačnije klub igra još slabije nego prošle sezone, a ako ćemo gledati samo po tome koliko golova postiže, onda je ovo najgora sezona u prethodnoj deceniji.

Ekipa Uniteda je u posljednjoj sezoni velikog Sir Alex Fergusona postigla čak 25 golova u Premiershipu nakon osam odigranih mečeva. Bilo je to u sezoni 2012/13, a sve poslije toga je bilo lošije...

Tako je prve sljedeće sezone postignut 21 gol nakon osam mečeva, pa ponovo 21, 19, onda 18, 15, 13, 12, 11 i sve do ovosezonskih devet. Dakle, svake godine je bilo gore i gore a klub je doživio vrhunac neefikasnosti na početku ove sezone pod vodstvom Solskjaera.

Naravno, veliki udio u tome ima i norveški trener koji je ljetos odlučio da proda prve napadačke zvijezde Romelua Lukakua i Alexisa Sancheza, a pri tome nije doveo nijedno ime u napadu. Očito je mislio da će mu Marcus Rashford i Anthony Martial biti dovoljni, ali za sada se čini da je pogriješio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba dodati i to da United na posljednja dva meča, u Premiershipu i Evropa ligi, nije postigao nijedan gol što se ovako velikom klubu dešava rijetko a i to je jedan od dokaza koliko problema ekipa ima u napadu.

Navijači se svakako nadaju da će ovi, ali i mnogi drugi problemi, nestati nakon reprezentativne pauze.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.