Nisu mogli doći do Zvečana

Zvezda se oglasila na Twitteru nakon današnjih dešavanja na prelazu Jarinje

Endin Čaušević

Fudbaleri Crvene zvezde danas su trebali igrati meč šesnaestine finala Kupa Srbije u gostima protiv Trepče, ali je meč odgođen.

Utakmica se trebala igrati u Zvečanu, ali vlasti Kosova nisu dopustile igračima prvaka Srbije da pređu na njihov teritoriji. Igrači i navijači su ostalina prelazu Jarinje, te je bilo jasno da od meča s Trepčom nema ništa.

Autobus u kojem su bili igrači Zvezde pokušali su proći pored prelaza Jarinje, ali s suprotne strane su ih čekali specijalci koji su imali dozvolu od kosovske vlasti za hapšenje svih članova Zvezde.

Na kraju je odlučeno da se utakmica neće igrati u Zvečanu, te će biti odigrana sutra u Staroj Pazovi. Nakon svega i beogradski klub se oglasio na svom zvaničnom Twitter nalogu.

"Crveno-belima nije bio dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju. Utakmica protiv Trepče igra se sutra u 15 časova u Staroj Pazovi", poručili su iz Zvezde.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.